Pages

Tuesday, July 27, 2010

Bumi Berpasir. Ramai Orang Tolol Di Dalamnya

Lama tak pergi pasar malam. Patutla duit berlebih-lebih je bulan ni. Rindu pulak kat budak jual keropok lekor Noba.

Balik dah lewat. Pasal dinner tak perlu risau dah nak masak apa. Boleh ambik mudah. Macam mana aku ambik mudah kata-kata MD pagi tadi.

Ada orang kata, kita teraniaya. Mood sedang dibawa pergi. Semangat cintakan kerja (kalau la pernah ada) sedang melayang.

Hah teraniaya? Korang memang tolol!

Tuhan sedang berbicara dengan kamu (ni dialog aku pinjam dari movie Ayat-ayat Cinta; scene mana carilah sendiri heh!). Tuhan nak uji kamu.

Rezeki ada di mana-mana.

***
Malam.

Terima kunjungan tetamu. Datangnya tetamu, itu tandanya rezeki. Kerepok lekor Nobalah jadi hidangannya. Sambil berborak-borak dengan tetamu- terpaksalah aku melayan TV.

Hotel Mania.Sah aku pulak yang tolol sepanjang malam sebab tengok cerita tu!

0 comments: