Pages

Wednesday, December 29, 2010

Terima Kasih

Thanks sebab kamu gemok
Thanks sebab kamu keding
Thanks sebab mata kecik mu
Thanks sebab kaki kamu merekah
Thanks sebab kamu comel
Thanks sebab kamu rajin mendengar
Thanks sebab kamu gila
Thanks sebab kamu bengong
Thanks sebab kamu kedekut
Thanks sebab kamu masak tak sedap
Thanks sebab kamu laser
Thank sebab kamu suka lawan cakap laki
Thank sebab kamu akan usaha cari ‘damping malam’
Thanks sebab kamu adalah kamu
Thanks sebab kamu sudi
.... berkawan dengan saya

Kalau tiada kamu
Saya mungkin macam seekor beruk yang menggalas LV
Atau mungkin seperti patung Barbie yang comel tapi plastik
Juga mungkin seakan bunga mati di rak-rak SSF
Atau perempuan gila yang bertutur bahasa ibunda secara monolog saban hari
Dan juga perempuan yang sopak kakinya dan jugak bernanah hatinya........


********

huhuhu..pemergian mu ku tangisi..gelak tawamu ku rindui..kuih mu ku lapari..open house mu ku tunggui...
apapun jangan lupa order tepperwer aku (bak kata mu..ada peluang mu nok juppe aku...)
anyway moga persahabatan kita akan berkekalan hingga ke akhir hayat....
mohon maaf atas silap salah...


Thanks sebab kamu comel ...i like this

*******
Paling kurindui sesi memasak...
Time tu aku bole tengok celah bedah cikgu yg sgt gebu...
Ya aku akui....
Aku keding...hobiku cungkil bakat gigi
Aku kuat berusaha mendampingi malam

Yang paling kurindui.....leteranmu..
Agaknya bilakah lagi ko nak pangku tulang bontotku
Disofa pehamu...


Paling kurindui....
Paling kumenyampah....
Ko sebijik mak aku....
Nasik goreng ikang....
Berani ko cari penyapu sampah....

Atas dasar persahabatan ini aku bagi ko PDA = 100%

*******

Aku budak sastera masa ting 5,
Tapi aku tak pantas menulis bait kata sepuitis Aeskah..

Emm...Cuma ada pantun 4 kerat, yg memang aku kena hafal masa kekecik dulu, Rasanya sampailah maksud kepada yang di tujui,


Pulau pandan jauh ke tengah
Gunung daik bercabang tiga
Hancur badan dikandung tanah
Budi yang baik dikenang jua..

Pisang emas dibawa belayar
Masak sebiji di atas peti
Hutang emas kena ku bayar
Hutang budi di bawa mati..

Budi juga yang dikenang sampai mati..

Budimu tabur Insha Allah tak berkubur
Kasihmu ikat kukuh tak bercerai
Ternyata penuh keikhlasan

Maassalamah...Illal Liqa'

******
kamu,
yer!...kamulah!..sapa lagi??
yg gebu!
yg manis!
yg gemok yer jugak,
yg mulus,

yang rajin,
yang pemurah,
yang becok,
yang sepantas laser,

tiada kamu....
kami tiada ....

tempat mengadu,
tempat mengumpat,
tempat bertanya,
tempat ketawa,
tempat menumpang kereta,
yang paling sadis,
tempat belajar .....

walaupun sepotong ayat 'surah waqiah'.......

betapa kamu sungguh 'bertakhta' di hati murid2....

syukurlah kamu satu 'daerah' jajahan aku....
boleh jumpa selalu.

3 comments:

Anonymous said...

i'm gonna miz u.....from cheras

fyziviruss said...

;).saya akan merindui kamu

JALAN REBUNG said...

salam chah,

aku tak berapa paham la ..ko merujuk pada kucing ke atau kanggaroo ...tapi aku nak miss hang pun tak leh sebab kat mat yee marah aku pula ..apa-apa pun selamat tahun baru 2011