Pages

Wednesday, June 10, 2009

Friendship Award


erm..aku ni memangla baru sesangat pasal blog memblog ni..ada gak terbaca kt blog2 lain pasal oscar golden globe nih ..wah..haha..terkial2 acik nk buh jugak award dr aida..me kasih aida..



1 - Copy 2 badge AWARD di atas dan letakkan di blog anda. DONE !!!

2- Link / ceritakan kembali siapa yang anugerahkan award ini kepada anda.


Aida, rakan sekelas kat AON.. adianiez.blogspot.com.. walopun lambat kenal Aida, tapi rasa cm dh kenal lama..walaupun e-jumpa ngan e-borak je, betul kata Za, kawan2 kt blog lagi mesra + rapat compared to jiran-jiran..mampus aku memang tk tau nama nama anak jiran yang dok selang 3 buah dr umah aku, tapi within a week, aku dh tau sapa nama anak Aida : Nurin & Syuhada..baby in RED..anak Za pun aku tau..Aisha & Faris (ralit sungguh dok spell words kt roti)


3 - Perlu nyatakan 10 fakta / hobi berkaitan diri sendiri


ermm.. cm nak kena up date resume pun ye...


a) Aku yang dipanggil Chah ni orangnye ceria..tapi aku bukan mak lawak..tapi ada masa aku kuarkan suara, ada dah yang ketawa terkekek-kekek..tak paham sungguh..may be gen-gen geli dlm badan diorang tu terlebih kot..hobi utama memang suka mengusik orang..kadang-kala ada gak masa terover..sampai ada yang kecik ati kot..maaf ye pada sesapa yg terasa tu..


b) Menjahit adalah dunia aku..minat aku timbul since tingkatan 2,3 cam tu la..aku menyesal gak sebab tak masuk aliran SRT (sains rumah tangga- zaman aku dulu la)...hingga kan kawan2 kat asrama yang kena buat projek untuk exam SRT, aku SUKARELA mengoffer diri untuk tolong buatkan..dan diorang semua pass dapat A1 ngan A2...hahaha..kalau aku susah ati, tempat yang aku tuju pasti Kamdar or Nagoya, nak gi SSF or Macy's, pastila kopak poket acik..lagipun kebetulan dekat ngan umah aku..beli kain langsir or untuk baju, mlm tu terus godek2 jahit..terus ilang segala kelukaan, keboringan or segala perasan yang negatif2 tu..ada sekali tu, aku sedikit demotivated pasal kerja, dlm sebulan tu aku jahit & tukar langsir 4 kali pada satu tingkap yg sama!..lagi satu laki acik tu kerjanye asik outstesen..so apa lagi..menjahitla kerja nye... (best!)


c) Pasal menjahit lagi...sedikit terkilan sebab tak sempat abiskan silibus untuk buat coat ngan slack lelaki..:(


d) Sekarang aku still bekerja, dah masuk tahun ke 13 lepas grad..yukssss..cam dah boring sesangat..tapi aku nak pikirkan apa aktiviti yang sesuai kalau aku benti kerja nanti..Nazriku dah bagi hint dulu, suh berenti, tapi.. arghhh konfiusnye..(hehe..mulala tu, bagi alasan nak gi nagoya la tu!)


e) Mula berjinak-jinak ngan RE dalam sebulan lebih kot..jadi makin jatuh cinta la..


f) Saya kawin muda, after grad (haha..tak sangka lak sama U ngan Za) setahun terus kawin, so anak sulung saya dh 10 tahun (Nuhaa), ke dua 7 tahun (Ariff) dan ke tiga (last kot..Nabiha - 2 tahun)


g) Pencinta aiskerim, kek & coklat..Ya Allah..susahnye nk buang tabiat ni..itula sekarang ni acik memang la 'comel'...walopun tk secomel kak dibah noor...huhu..


h) Saya 'dipaksa' suka collect perfume..Nazriku itu la punya pasal.. mana-mana dia pegi, satu2nye adiah yang dia beli dan menepati citarasa saya 100% adalah perfume...so dah banyak2 tu, kumpul je la...lagi satu, handbag (dulu)..tapi la ni dah..dah..dah tak nak membazir..last beli handbag pun masa anniversary last year, ok la kan? haa.. caya tak saya memang dh berubah?..may be lepas tengok CD The confession of shopaholic kot..


i) I would say NO NO to buah pala & segala produk2 dr buah pala..eiii tak suka rasa dia..


j) Kurang suka tengok TV, especially citer yang telenovela or yang ada episod-episod tu..ahhh sungguh tak sabar nak tunggu apa citer seterusnya..


4 - Perlu pilih 6 penerima award dan nyatakan nama mereka di blog - BELUM

5- Lawati la blog mereka dan tinggalkan komen / mesej yang bertulis - "Anda telah di tag - sila layari blog saya untuk terima award anda..."DONE !!! - PUN BELUM




4 comments:

adianiez AIDA said...

timasih chah sudi amik tag...

adus chah, 13 thn bekerja lepas grad ? jap aida kira... aida baru jek selamat 7 thn keje after grad...
aida ni kalau maintain keje swasta hingga bebila, umur 45 confirm resign. jadi housewife & bisnes kecil2an kat umah...

chah memang org yg menjahit yek ? patutla tiada problem buat RE. aida ni... hubby pun terkejut naper tiba2 buat RE. butang tercabut pun aida tunggu mak dtg and tolong jahitkan... he he he...

baru la sekarang ni, aida merajinkan diri menjahit apa2 kerosakan pakaian sendiri... he he he...

Chah said...

hihi..aida..tu maknenye acik dah tuo..huhu..pikir2 mmg nk benti umo 40 nanti (another 4 yrs to go)

Aida..menjahit tk sama ngan RE..RE kena lebih tekun & kena pandai adun warna, design etc..jait apa la sgt..baju kurung sama, kebaya sama, blouse pun sama..tk mencabar cm RE..

JALAN REBUNG said...

chah ...

promote la sikit blog BB ni kat kawan-kawan chah ....hehehe ..tapi BB dah berpunye la kan ...

Chah said...

BB..buleh..buleh..