Pages

Sunday, July 5, 2009

Hari Bermalas-malasan

Dah lebih 2 minggu terpaksa ‘rehatkan’beg riben..kena bagi laluan pada majlis gilang gemilang perkahwinan adinda ipar tersayang..maklumlah.. aku kan wedding planner..memang kena lagi over dari semua makhluk lain..

Sabtu Ahad.. plan asal nak ke rumah Cicik, boleh tayang stok-stok baru, tapi kena bagi laluan plak kat bibik.. nak pegi shopping ngan maid sebelah..kena la lepaskan..kalu idak, panjang lak aku kena bersoal jawab nanti...lepaskan aja la..dengarnye nak ke jalan TAR..kemain..bibik2 jaman sekarang..tapi seronok pulak menghabiskan masa 5 beranak tanpa buat apa2, Cuma kena peratikan aje 3 beradik tu menyepahkan rumah...

Since duduk melangut je takde aktiviti...tak produktif..rugi la...mood Abang Naz cam ok jer..so baik aku menggentel riben, dapat sekuntum dua bunga jadi la...raya nak dekat..at least ada gak something dari aku untuk raya ni..

Dapat jugak sekuntum, kena tayang kat Za nih...tapi daun TAK SEMPAT buat.. cop..cop.. bukan tak JADI tau..hohoho.., rasanye dah leh jalan tegak sket ni.. (berlagak!) sbb daun aku sekarang ni,dh tak terlibat dah dalam fenomena ‘kuku kambing’..hihi..kelakar bila Puan Ann komen daun yang aku buat cam kuku kambing...erm kuku kambing yang buat tanam padi tu ker?

Malam menjelma..macam ada kecemasan..tologn! tolong!..tangan abang Naz terkena jarum la! Glupp..Huhu...tercucuk dalam gak kat tangan dia...eeeiii camne la jarum tu leh ada atas tilam nih...aku la tadi tuh..dok menyulam atas tilam, pastu kalut2 nak kemas takut sikenit tu kacau..sori laling... sib baik darjah kemarahan dia tak lama...sebab....aku sempat buat cekodok soda!...


Moral of the story: Masaklah makanan kegemaran suami anda...:)

3 comments:

zaliana said...

ehh namaku disebut-sebut..mananyeh RE..ehh tak sabor nak nengok nih!! ehehe
pekabar chah..lama tak tegur acik chah..sibuk yek..mana gambor hasil jahitan utk kerja kawin tu ..mai nak nengok jugakkk :D

adianiez AIDA said...

salah moral la chah...
patut nyer...

moral of the story :-
1 - jgn menyulam @ menjahit atas katil @ tilam...
2 - jgn kalut dek kenit-kenit zaman sekarang. guna kan kuasa veto - "jgn kacau!"

he he he ...

Chah said...

Za..hihi..ntah nape rasa bila buat RE berkobar2 nk tunjuk kat za..hehe..ambik berkat belajar kat lorong blkg dr Za ni...