Pages

Tuesday, September 1, 2009

Apam Pisang Cyber

Dalam dok meggodek-godek resipi di alam Cyber, di pinggiran Cyberjaya, cuma bukan di cyber cafe je..hihi..terjumpa resipi yang pada aku senang untuk orang yang 'rajin' cam aku nih..kalu tak silap pau resipi kat umah kengkawan Zaliana kot...


Bahan-bahan:
6 biji pisang berangan
1 cawan gula
4 biji telur
2 cawan tepung self raising
Sedikit soda bikarbonat

Cara:
Lenyek pisang hingga hancur, pukul telur dengan gula hingga kembang dan agak ringan, masukkan pisang ke dalam adunan telur tadi, tepung dan soda..godek-godek, bolehla kukuskan..

Nota hikmah: first time buat ni..tak caya? Kena percaya jugak-jugak...macam jadi..boleh la.. cuma harapan ku berkubur sebab gebunya tk sampai terpecah & merekah...rasanya...ermm disukai ramai...(aku, aku, suamiku dan isteri suamiku....:P)


3 comments:

Mommy Sara said...

kak chah,
apam mu sungguh comel.. nk juga...
sila rujuk comment saya di cheese cake mu ...

JALAN REBUNG said...

chah ...

isteri suami ku ...heheh nak dapat payung mas la tu ..

sedapnyee ..pas la sikit kat kami kat perantauan ni ..(saje je nak perasan cam dok obersea ..heheh)

Chah said...

BB..ooitt..bukan isteri2 la...isteri je...huhu..