Pages

Monday, October 12, 2009

Mampukah aku melawan godaan makan?

Kalau la aku jadi wartawan pada bulan ni, mau aku pening apala cerita best nak dibuat liputan. Sana sini agendanya makan. Makan .Gelak.Gelak. Makan. Lepas tu tunjuk gelang (haa..ni memang menyampah!)

Berapa majlis makan yang aku dah pergipun aku tak tau. Kalau check balik warna baju dalam gambar, tau la kot jumlah kunjungannya. Beribu-ribu jugakla kalori yang dan selamat masuk perut aku. Ah gasak la..setahun hanya sekali. (arghh klise!)









Aku memang admire kat mamat baju biru ni. Bukan calang-calang orang. Nak details, gugel la sendiri. (boleh ke gugel thru gambar..haha..) Dialah penyelamat anak dara sulung aku yang bermasalah dengan ear drumnya masa umur 9 bulan dulu. Sempat 9 bulan la Nuhaa pekak sikit-sikit. Adanya usaha dari tuan doktor ni, terus tak jadi pekak.

Si baju biru ni jugakla orang yang berjuang untuk bawa doktor-doktor HUKM untuk buat part time kat rangkaian sepital milik KPJ. Teringat jugakla ‘pergaduhan’ beliau dengan Puan Jasimah GM, KPJ masa tu. Aku? Tukang tulis. Hentah hapa-hapa, janji aku menulis.Tulis suap karipap. Tulis, telan karipap. Tak tau Dr Lokman (masa tu) sampai basah ketiak menahan dan mempertahan. Nasib hensem. Lagipun doktorkan, takkan la ketiak busuk.

Aku snap gambar ni nak tunjuk kat Nuhaa. Dulu masa nak ambik gambar dengan Aimi si 4 flat tu pun alasannya nak tunjuk kat Nuhaa jugak.Tapi belum sempat tunjuk lagi. Penipu betul.
Masa aku (kami) tegur Datuk Lokman (sambil mintak ambik gambar dengan dia), dan dia pulak sporting dan setuju.. Mak aiii..semua macam kena serangan angin gatal. Tau je la kalau mak orang buat-buat gentel hujung baju, tersipu-sipu malu...Ya Rabbi buruknye.

1 comments:

JALAN REBUNG said...

pandai la chah pilih doktor ..hensem ..i like !!!!!!!