Pages

Friday, October 2, 2009

Sambungan Kisah Berbedak Tu la...

Tatkala masuk ofis. Biasanya ‘report duty’ kat portal kejap,jenguk citer-citer menarik kat blog-blog feveret sambil nyamankan tekak ngan neskepe panas satu kole, redakan kemarahan perut yang mintak diisi dengan sarapan berkolestrol tinggi, pastu terusla sambung kerja apa yang patut. (kalau rajin)

Ari ni teringat nak search pasal kes laki yang tetiba berbedak kat internet, ada ke yer? Apa lak nak ditaip key word masa nak search tu?

Laki ada makwe lain? Bukan. Kejam sangat tuduhan aku tuh.Simpang malaikat 44.

Chah baik : Wei tak baik la tuduh laki kita yang bukan-bukan. Selagi pegang konsep saling percaya mempercayai, tentu dia tak sanggup buat yang bukan-bukan. Gila apa dia nak tinggalkan isterinya yang cantik jelita, dan ‘3 unit harta’ yang comel-comel belaka tuh.

Chah jahat : Alaaa lelaki..semua sama, dah dekat-dekat umur 40 mula la buat hal. Tambah pulak ko tu dah gemuk. Misti nak cari yang berdahi licin.

<Pelik la napa yang berdahi licin tu dikategorikan dalam wanita cantik.padahal bukanke kalau dahi licin tu sebab muka berminyak? itu pasal Uncle Nazri tu dia berbedak> . ermmm isu baru ni..nak kena check balik sapa yang buat simpulan bahasa yang agak mengelirukan ni ..

Chah baik: kena percayakan lakila.Dia keluar rumah nak cari rezeki, bukan nak cari pengganti aku.. Dia takkan lupakan sumpah setia yang telah termeteri 22 tahun yang lepas..wahhhh

Chah jahat: itula ko, mudah sangat percaya, lelaki memang macam tu, mulut manis bermadu, last-last dia memang nak carikan ko madu...

Chah baik: kena pasrah, usaha dan doa. Agar rumah tangga ko sentiasa diberkati dan dilimpahi kebahagiaan. Jangan berprasangka dan salah sangka. Tak baik.Haa..itu Dato’Fadzillah Kamsah yang kata. Bukan akuuu yang kata..eii Chah jahat! Ko memang jahat la..saja nak porak perandakan idup aku yer? Nyah ko dari sini!

Chah Jahat: Laaa..dah namanye aku ni bertanduk, tak true la kalau aku tak jahat, bengong!

Tetiba je rasa nak check handphone boifren ku itu...huhu

4 comments:

JALAN REBUNG said...

chah ..tak salah kalau check ..penuh dengan sms kasih sayang untuk chah je ...

Chah said...

BB..so far tk de la sampai curiga gitu..misti henpon mu itu pong penuh jugak ngan sms kasih sayang tuk cik anum gak kan...

jalaq said...

kalau ko curiga lg la benda tu jd chah. perkataan tu kan satu doa. jd baik ko doa yg baik2 je.

JALAN REBUNG said...

chah ...

bb kan banyak student ..ada jugak sms kasih sayang untuk student ..hehehe