Pages

Monday, May 31, 2010

Mari Mengaji. Scene 1, Take 4.

Sedang menggeliat-geliat nak mengaji, alasan itu ini, tiba-tiba Ariff cakap ngan aku. Aku mensasarkan untuk cepat-cepat potong cakap dia, tapi memandang dia jarang nak meluahkan perasaan pada aku, jadi aku segeralah mendengar.

Ariff: Ariff ada satu rahsia, tapi mama kena promise tak bongkarkan pada orang lain. Rahsia ni Ariff ngan kawan Ariff je yang tau.
Mama : Bongkar? erm ok, promise. Apa dia? Ariff ada makwe?
Ariff : Ha ah..(senyum)
Mama : Wah! Sapa nama dia, macam mana Ariff jadi boyfriend dia?
Ariff : Irish Sofea (entah betul ke tidak ejaannya). Dia sama tahun dengan Ariff. Kelas 2 Mawar jugak la.
Mama : Kenapa Ariff suka dia ke?
Ariff : Tak..dia yang suka Ariff dulu. Dia tanya Ariff soalan Sains, Ariffkan memang tak tau, Ariff main hentam je semua, tapi jawapan dia tiba-tiba betul semua uh...
Mama: Laa, sebab tu je ke Ariff suka dia?
Ariff: Bukan...tapi sebab dia kata Ariff ni lelaki sejati. Ariff pun katalah diapun perempuan sejati jugak.
Mama : Hah?!

Mohon bantuan pernafasan! Tolong!

*******

Huh! Coocoo bird pun macam kuih siput lagi, lelaki sejati konon!

2 comments:

JALAN REBUNG said...

hehehehe ..betul la ..lama-lama nampak cam kuih siput hahahaha

Idi said...

Lat,

Panjang2 Chah karang cerita, bab kuih siput tu jugak yg ngko notice... hehehe